PR-tricken som fungerar

PR är bland det bästa verktyg du kan ta till när du vill sprida ett budskap eller få ditt företag att sticka ut från mängden. Men PR finns i alla branscher, även inom politiken där det slagit igenom stort. Genom åren och framför allt på sistone, har olika PR-trick gynnat personligheter, företag eller partier på de mest märkbara sätt. Här följer några kända PR-trick som uppdagats och lagt sig på folks minne.

Donald Trump, Stefan Löfven, Madonna – alla har de någonting gemensamt och den gemensamma nämnaren är PR. Oavsett om det har chockat, förargat eller spridit glädje, så har det mestadels fungerat. All reklam är positiv reklam, så lyder påståendet och visst ligger det sanning i det?

PR-trickNågra uppmärksammade PR-trick enligt media

Alla som följt den amerikanske presidenten Donald Trumps strapatser har förmodligen lagt märke till att han är en PR-älskare. Många är de trick som fått honom att framstå som han velat och det är han inte ensam om. Senaste medgav advokaten Guiliani som även var New Yorks förre borgmästare, att ”spygate” var ett sådant trick. Tricket ska ha varit riktat mot Mueller i självaste Rysslandsutredningen och ett sätt för presidenten att kunna benåda sig själv.

Några som står för de allra bästa PR-tricken är Hollywood-kändisarna. När någon behöver komma upp i rampljuset igen, så är PR ett förträffligt trick att ta till. Michael Jackson är ett utmärkt bevis på detta. Hans giftermål med Lisa-Marie Presley gav båda parterna en spark i rätt riktning. Att låta påstå att olika Hollywood-par har bildats är ett enkelt och välfungerande sätt att fånga folks uppmärksamhet.

Var kommer PR-spinnen ifrån?

PR-strategier kan komma från alla väderstreck. Bakom stora celebriteter kan det vara de själva eller agenterna som rådger dem, i annat fall kan en PR-byrå anlitas som klurar på saker och ting. Bra idéer finns det gott om och när de får ett PR-lyft är det svårt att hejda dem.