Håll rent och snyggt på kontoret

En ordnad och hygienisk arbetsmiljö är viktig för att man ska trivas på jobbet. Om ni inte har någon fungerande städrutin idag på kontoret så är det därför bra att ni skaffar en snarast. Vissa väljer att städa sina kontor själva, men i den här texten ska vi gå in på varför det kan vara bra att anlita en städfirma.

Om man väljer att städa kontoret själv får man vara medveten om att det tar en del tid. Det är tid som istället skulle kunna användas till att göra viktiga arbetsuppgifter. Har man sedan inte heller någon erfarenhet av städning kan det bli svårt att göra jobbet bra. Det här är något som många har märkt, även privatpersoner. Det blir därför allt vanligare att ha städhjälp hemma. Många anlitar till exempel en städfirma för storstädning där hemma. Väljer ni att anlita en städfirma är det dock viktigt att förse dem med det material de behöver, exempelvis moppar. På Alloffice.se hittar du moppar från kända varumärken av hög kvalitet.

Undersök om kollektivavtal finns

När du anlitar en städfirma för att städa på kontoret är det mycket viktigt att du undersöker att de har ett kollektivavtal. Vår statsminister gjorde misstaget att missa detta och säger så här om det:

“– När jag anlitade företaget frågade jag om de hade kollektivavtal och då svarade man jakande på det, men jag har haft företaget under många år och nu har de inte kollektivavtal längre, och därmed har jag avslutat att använda tjänster från det företaget.”


Det är med andra ord nödvändigt att med jämna mellanrum kontrollera att kollektivavtalet fortfarande gäller, i annat fall kan personal fara illa och vara underbetalda.